sunnuntai 11. toukokuuta 2014

HELPPO LIIVIMEKKO







Pian ne viimeinkin tulevat myyntiin - suunnittelemani IISI-liivimekot! Mekon voi ostaa ompeluarkkina ja ommella itse. Ompelupaketissa on mukana tarvittavat nepparit ja ompeluohjeet. Ompelupaketit tulevat myyntiin Printscorpion nettikauppoihin joko tämän kuun lopussa tai ensi kuun alussa. Parhaillaan naputtelen tässä vielä ompeluohjeita, ja muutama mallityttö pitäisi tavoittaa tuotekuvaa varten. Mutta kun nämä hommat on tehty,tulevat paketit markkinoille mahdollisimman pian :)  Mekot ovat 100% palttinapuuvillaa. Niitä on neljää kokoa: 86/98, 104/110, 116/122 ja 128/134. Kutakin kokoa on yhtä väriä. Kuvasta puuttuu vielä sininen mekko, joka on kooltaan suurin. 





IISI-lastenvaatteet ovat hyvin yksinkertaisia ja helppoja tehdä. Yksi IISI-malliston ideoista on kuvassa näkyvä valekantti. Valkoiset kanttaukset on painettu valmiiksi ompeluarkille, joten työläs kanttausvaihe jää kokonaan pois. Ompele vain alavarat etu- ja takakappaleisiin oikeat puolet vastakkain, käännä mekko oikeinpäin, silitä ja tikkaa valekantin ja kuosillisen alueen rajalta. Helppoa! 





Vaatteen osat kuoseineen on painettu kankaalle allaolevan ompeluarkkiotteen mukaisesti. Ota sakset käteen ja leikkaa kappaleet irti - pääset heti ompelemaan :)

Tee itse-lastenvaatemalliston idea lähti siitä, että monesti olen halunnut ommella lapsilleni vaatteita itse, mutta siihen ei vain koskaan tunnu olevan aikaa. Pitäisi etsiä kaavat ja kankaat, jäljentää kaavat paperille, leikata ne irti, asetella kankaalle, leikata kangas ja sitten vasta pääsisi ompelemaan. Into lopahtaa usein jo siihen, että ajattelee näitä alkuvalmisteluja. Mietin, että eikö nyt totta vieköön tuota asiaa voisi tehdä vähän helpomminkin. Markkinoille tuleva IISI-ompeluarkki on yksi tapa helpottaa kaavanpiirto- ja leikkuu-urakkaa :) Kerron blogissani, kun IISI-paketit ovat saatavilla.

4 kommenttia:

  1. Aivan mahtavaa Elina :) Pakko kyllä kokeilla, vaikkei omille lapsille enää mahdukaan!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanaa, mun pakko kokeilla, Sinjalle ja lapsenlapsille ;)

    VastaaPoista
  3. Kiva kiva, Sinjalle sitten sitä pinkkiä :)

    VastaaPoista